Tisdag.

Idag var det faktiskt en helt vanlig lektionsdag för mig, även om det bara var en lektion.
Ettorna hade dock restaurangen öppen, det var fullt hus idag och mycket att göra.
I fredags var det en temakväll på restaurangskolan.
Denna temakvällen hette Gorumetkväll. Och temakvällar är något treorna har för att knyta ihop alla sina kunskaper under dessa tre åren på restaurangskolan.
Det finns temakvällar som Vilt, Fisk & Skaldjur och sen är där en öppen som treorna får komma med idéer till.
En temakväll är ihop satt med olika kunskaper från kurser som mat&kultur C, servering, gastronomi, kök och drycker.
Detta var då den sista temakvällen för årets treor, nu har dem gått ut på praktik och kommer inte tillbaka till skolan förräns 1 vecka innan dem tar studenten.
Menyn för denna temakvällen såg på följande sätt:
Bruschetta med tomat och basilika, hyvlad Parmesan och Parmachips.
King-Crab med citroncreme, dillsvängda bondbönor och manitobabröd.
Färsk vitsparrissoppa med tryffelolja och minibröd.
Gös och lax-hachis med grön sparris, stekt pilgrimsmussla, blåmusselskum och balsamicoglace.
Champangesorbet med granatäpplekärnor och mynta.
Lammracks med potatisrulle, portvinsås och mild getostcreme.
Krämig blåmögelost med rödlök och grön tomatmarmelad, sesamknäckebröd och färsk timjan.
Chokladvariation med apelsinmarinerade bär.
Dryckespaket  finns även att köpa med till alla rätter.
Bilder kommer senare så ni kan kolla hur det kan se ut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0