26 juli.

Så, en intensiv men rolig vecka avslutat. Det blev 5, 12 timmars dagar. När man jobbar såna här långpannor måste man ha enormt bra skor, tyvärr har jag ju inte det. Så får ont i fötter och ben. Men håller ut och jobbar hårt ändå.
Det blev en del spring i lördags, man fick stå på tå hela tiden och bongarna fortsatte komma. Utan en kollegas hjälp hade jag inte klarat det. Förutom a 'la carte gästerna så var där också ett bröllop där jag skulle fixa 35 skagen och 35 knäckkorgar, då till dessert. Men eftersom jag hade så mycket med a ' la carte gästerna var jag tvugen att lämna det till min kollega.
Annars gick det jättebra, nu sitter rätterna och jag kan dem utantill. Det blir två såna här långpannor till denna veckan, sen börjar jag lägga sommarbuffén och smörgåsbordet igen nästa vecka då jag ska täcka för en kollega som går på semester i 3 veckor.
Nu är det heller inte långt kvar till skolan börjar igen! Det kommer gå så sjukt snabbt. Och det är sista året! Helt sanslöst! Har gått för snabbt.
Skriver mer senare i veckan kanske, ni får ha det så bra mina tappra läsare! :)

20 juli.

Tjena tjena!
Är fullt uppe i arbete hela denna veckan, denna veckan står jag framme i kallskänken och det är jätteroligt.
Det blir 5 långpannor, alltså dagar då man jobbar hela dagen, denna veckan och 2 nästa vecka. Det blir rätt många timmar.
Skriver och berättar mer om denna veckan i slutet på veckan.
Ha de bra!


onsdag 14 juli.

Så nu har man jobbat lite till. Det blev en del i helgen, långpanna i lördags och det blev rätt mycket att göra på kvällen, och vilken värme man får jobba i! Inte det behagligaste kanske, men man får stå ut!
Har jobbat idag också.
Det stora smörgåsbordet har blivit mindre under vardagarna och är en liten enkel sommarbuffé istället. Eftersom det har blivit mindre har priset också blivit mindre.
Men det stora smörgåsbordet läggs fortfarande upp på helgerna.
Och nu under dagarna får vi alltså prepa för helgen, det är många saker som ska upp på bordet.
Och om ni inte har varit och ätit av smörgåsbordet någon gång, så gör det! Där finns en massa härligt goda saker. En massa kallskuret, skaldjurstårtor, sillatårtor, en massa olika sillar, jättefint salladsbord m.m. Kom och ät! - Ni lär inte ångra det. :)

måndag 5 juli.

Just nu jobbar jag inte så mycket, några dagar i veckan. Men det kommer mer senare då jag ska gå fram i kallskänken och jobba där för dem som tar ledigt.
Det ska bli roligt och spännande att se hur jag klarar det, men det ska nog gå bra. Det gick ju bra på midsommar.
Men annars är det det vanliga som händer på jobbet, jobbar med smörgåsbordet.
Hade tänkt göra en rabarberpaj i helgen med egen hemodlad rabarber, så kommer nog upp recept på det. :)
Ha de bra så länge!

RSS 2.0