tisdag 29 juni.

Nu är snart juni också över, jag kan knappt tro det. Det har gått sjukt snabbt.
Det gick bra att jobba i helgen, även om det var långpannor. Det känndes rätt bra i kroppen i söndes. Men med sömn var jag tillbaka igen. Jag jobbade idag, dock hände det inte så mycket. Gjorde bara lite små saker.
Jag ska jobba onsdag, torsdag denna veckan också, det har skett lite ändringar nu med smörgåsbordet. Nu på vardagar är det ett litet sommarbord som går ut. Med inte lika många saker som det var innan. Men dock lika gott fortfarande.
Nu ikväll gjorde jag mat hemma. Det blev ryggbiff med pommes och bearnaise sås och sedan en grönsaksröra jag kom på i så där sista minuten.
Jag tog lök och strimla den och stekte den. Sen klyfta jag lite tomater och stekte den tills sen blev mjuk. Och sen på med lite isbergssallad och dra stekpannan åt sidan. Sen hade jag också blancherade baby morötter som jag slängde i. Sen är det bara till att krydda efter smak. Det passade bra till ryggbiffen. Även om jag totalt misslyckades med köttet, känndes det som iallafall. Men gick att äta ändå.
Det var väl allt som hänt idag och helgen.
Hoppas ni läser bloggen även om det är mega fint väder utomhus. Jag själv har bränt mig något så in i i ansiktet!
Härligt med sommar nu!

fredag 25 juni

Glad midsommar!
Hoppas alla firar detta ordentligt.
Jag själv har jobbat hela dagen. För första gången har jag stått själv i kallskänken, där man serverar förrätter och desserter. Dessutom har jag nu på kvällen fått ha koll på midsommarbordet som stod ute. Så ibland blev det lite mycket men man tar sig igenom det.
På Margretetorps Gästgifvargår Al a Carte meny finns rätter som Ceazarsallad, Toast Skagen, Löjrom med Västerbottenpaj, Jordgubbar med glass, knäckkorg med glass och bär m.m. Sedan finns det många fler rätter, vegertariska, fisk- och kötträtter, även mer förrätter och desserter.
Jag kommer jobba lördag och söndag också, fast då med smörgåsbordet.
Mer om det kommer.
Ha de bra!

onsdag 23 juni

Nu har man kommit igång med sommarlovet, även om vädret inte alltid lever upp till lovets namn. Men jag har i alla fall också kommit igång med jobbet, första jobbedagen var i måndags, då jag gjorde det vanliga. Att lägga upp smörgåsbordet och dessutom gå igenom så att alla råvaror och rätter till smörgåsvaror finns.
Jag kommer jobba mycket i sommar och kommer även få så i kallskänken och servera förrätter och desserter. Så nu blir det till att jag ska lära mig en ny meny. Spännande!
Dessutom är det långa dagar också så det lär bli krävande för min del, eftersom jag inte är van vid att jobba så mycket. Men det tar jag mig i genom det med, förhoppningsvis.
Och eftersom det var ett tag sen jag skrev så slänger jag in ett recept på en supergod paj!

AMERIKANSK CHOKLAD OCH NÖTPAJ 

Ingredienser: 

Pajdeg:
125g kallt smör
2½dl vetemjöl
3 msk socker
2 msk kallt vatten 

Fyllning:
4 ägg
1 dl ljus sirap
2 tsk vanillinsocker
100g choklad
150g hasselnötskärnor

Tillvägagångssätt: Hacka ihop pajdegen snabbt till en slät deg. Ställ degen kallt en timme. Kavla ut degen och klä en springform med degen. Nagga den lite i bottnen och frys den. Tag den sedan direkt från frysen in i en varm ugn och förgrädda skalet 10 minuter. Vispa ihop ägg, socker, sirap och vanillinsockret till en jämn smet.Häll ned de hackade nötterna och chokladen i smeten. Fyll sedan pajskalet med smeten. Grädda pajen i 200 gradig varm ugn tills den är klar. Låt pajen kallna ordentligt och servera med vispad grädde.

Hoppas det smakar!


Student.

Imorgon är det studenternas dag, det märker man på långa vägar!
Min bror tar studenten och det är hur mycket som helst som ska göras, för en dags firande känns det jättemycket - men det är så värt det för att göra hans dag perfekt!
Det är så mycket man ska tänka på och fixa. Och såklart har jag fått i uppgift att fixa maten som mamma och pappa har bestämt. Det blir rätt så enkelt mat men det blir gott.
Vi har kassler som vi lägger upp på fat med fina garneringar, till det serveras potatissallad. Sen så har min pappa varit ute och fiskat upp några fina regnbågslaxar, så vi har gravat en av dem, så det serveras också. Med lite hovmästarsås till. Sen kommer det också finnas sallader.
Sen är det tårta och lite sådant som gäller.
Utsläppet för studenterna är 14.00 på parkskolan.Det är något man inte vill missa, det är härligt att se hur glada alla är och veta att där står jag om ett år, lika glad.
Så ta chansen att kolla! :) Det är inte förräns om ett år igen.

Torsdag.

Nu är det mer än en vecka sedan jag uppdaterade så tänkte slänga in ett snabbt inlägg. Finns faktiskt inte så mycket att göra. Min klass gör inte så mycket i skolan nu på sluttampen. Men dem som har mycket att göra är studenterna, det var bal för en vecka sedan, har sett lite bilder och alla ser jättefina ut. Är ju bara ett år kvar tills jag står där i balklänning. Annars så är det nästa vecka sista veckan i skolan för alla studenter, kanske sista gången dem slutar skolan i hela sitt liv.
Det är också final i leken "killer" som finns på våran skolan. Leken går ut på att man ska döda en person som man får i uppgift att döda. Och man kan inte döda hur som helst utan man använder t.ex purjolökar m.m. Och nu är det final för dem som är kvar, tror det är 3 st. För dem som vill kolla på finalen så är den i idrottshallen i morgon 4/6 kl. 12.00.
Annars så är det som sagt lugnt i skolan och nu känns det som om sommarlovet är runt hörnet, det är ju fint väder nu dessutom!
Nu är det också uppackning ute på Valhall, vi flyttar ut för fullt. Fast har faktiskt inte varit där ute, men det går säkert jättebra! Väldigt positivt till allt detta med Valhall nu. Läste ett reportage i tidningen i morse om uppackningen och där i var där  några frågor ställda till våra lärare på Hotell och Restaurang. Bla så berättade Örjan Ullberg att vi hade beställt och använt 300 kartonger. 300! Man förstår inte hur mycket det är! Så vi har rätt mycket att göra i höst!

RSS 2.0