onsdag 23 juni

Nu har man kommit igång med sommarlovet, även om vädret inte alltid lever upp till lovets namn. Men jag har i alla fall också kommit igång med jobbet, första jobbedagen var i måndags, då jag gjorde det vanliga. Att lägga upp smörgåsbordet och dessutom gå igenom så att alla råvaror och rätter till smörgåsvaror finns.
Jag kommer jobba mycket i sommar och kommer även få så i kallskänken och servera förrätter och desserter. Så nu blir det till att jag ska lära mig en ny meny. Spännande!
Dessutom är det långa dagar också så det lär bli krävande för min del, eftersom jag inte är van vid att jobba så mycket. Men det tar jag mig i genom det med, förhoppningsvis.
Och eftersom det var ett tag sen jag skrev så slänger jag in ett recept på en supergod paj!

AMERIKANSK CHOKLAD OCH NÖTPAJ 

Ingredienser: 

Pajdeg:
125g kallt smör
2½dl vetemjöl
3 msk socker
2 msk kallt vatten 

Fyllning:
4 ägg
1 dl ljus sirap
2 tsk vanillinsocker
100g choklad
150g hasselnötskärnor

Tillvägagångssätt: Hacka ihop pajdegen snabbt till en slät deg. Ställ degen kallt en timme. Kavla ut degen och klä en springform med degen. Nagga den lite i bottnen och frys den. Tag den sedan direkt från frysen in i en varm ugn och förgrädda skalet 10 minuter. Vispa ihop ägg, socker, sirap och vanillinsockret till en jämn smet.Häll ned de hackade nötterna och chokladen i smeten. Fyll sedan pajskalet med smeten. Grädda pajen i 200 gradig varm ugn tills den är klar. Låt pajen kallna ordentligt och servera med vispad grädde.

Hoppas det smakar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0