restaurangskolan i hbg



Snart ska vi i HR3 besöka restaurangskolan i HBG. 
Det ska bli riktigt roligt och spännande att se hur dom har det på 
sin skolan. 
Jag ska försöka att komma ihåg att fota där och lägga ut på bloggen!

 

Kladdkaka med Marshmallows



2 st
2 dl
150 gram
5 msk
1 tsk
1,5 dl
1,5 dl


Tillagning

1. Sätt ugnen på 150 grader och smält smöret i formen.

2. Blanda ägg och socker med en trägaffel.

3. Smält smör och låt det svalna. Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker och vetemjöl. Häll i smord, bröad form.

3. Grädda ca 20 minuter och lägg i marshmallows. Grädda ytterligare 5-8 minuter. (kakan ska vara kladdig)

Dekorera med ytterligare marshmallows.










Viltafton 14/10






Kvällens meny!


Amusse: Röding på kavring med kräftmajonäs

Förrätt: Kantarelltoast med parma och brieost

Soppa: Jordärtskockssoppa med löjrom, trattkantareller och potatischips

Varmrätt: Hjortfilé med portvinsås, potatiskaka, pumpacreme och rostad blomkål

Osttallrik: Appenzeller och Enebro, Fikonmarmelad + kvittengelé och hembakad knäckebröd

Dessert: Chokladterrine med inlagd plommon och hjortronsorbet


3 rätter för lergökarrallyt 7/10


För er som inte vet, så kan ni klicka på bilderna så de blir större :)

Förrätt: Kräftpuck på kavring med rom och dill
Varmrätt: Marinerad baconlindad fläskfilé fylld med fetaost. Basilika sås och rostad blomkål
Dessert: Saltrostade mandelpannacotta med hjortronkaka



Recept - lättfrusen chokladtårta

12-14 portioner

Ingredienser:

300g mörk choklad av god kvalitet

150g osaltat smör

130g florsocker

8 äggulor

8 äggvitor

4 msk cointreau

 

Tillvägagångssätt:

Smält smör, choklad och cointreau på låg värme i vattenbad.

Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt.

Vänd ner de vispade äggulorna i chokladen.

Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dessa i den övriga smeten.

Häll smeten i portionsformar eller i en springform (24 cm ø)

Frys tårtan minst 8 timmar.

 

Servera genast, låt ej stå i rumstemperatur!

Om man vill kan man även göra en tunn biskvibotten och lägga den i botten på springformen.


RSS 2.0