Pannacotta med passionsfrukts-topp

Hejsan, måste tillägga att jag inte har bloggat på ett tag eftersom bloggen
bara har krånglat och inläggen blev helt fel.. men nu har lilla smarta jag
löst det stora problemet och ska nu blogga som jag aldrig har gjort förut! ;)
Så jag börjar med att slänga in ett recept på pannacotta, enjoy!

Portioner: 16 små bägare.

Ingredienser:
1 liter vispgrädde
2 dl socker
5 gelatinblad
1 tsk vaniljsocker
Topping:
1 gelatinblad
2 dl utspädd
passionsfruktjuice
Gör såhär:
1. Häll vispgrädde och socker i en kastrull. Låt koka upp.
2. Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter. Ta upp och lägg ner i den kokta varma gräddblandningen. Tillsätt vaniljsockret.
3. Fördela i små bägare av plast (engångs) eller glas. Ställ i kylen. När det stelnat så mycket att du kan hälla ett lager över gör du toppingen.
4. Topping: Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter. Ta upp och smält gelatinbladen i en kastrull.
5. Tillsätt gelatinen i en tunn stråle ner i passionsfruktsjuicen. Häll juicen över den stelnade pannacottan och ställ allt i kylen igen så att det stelnar. Garnera med lite citronmeliss eller mynta.
OBS! Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.



Mobilbloggar - helsingborgs bryggeri & bageri

I fredags var vi i HR3 i Helsingborg med lärarna på ett bryggeri. Det var faktiskt väldigt intressant och vi fick till och med smaka lite öl och det var riktigt gott. Jag tycker inte om öl egentligen, men på Helsingborgs bryggeri va det supergott!
Efter våran lunchrast var vi på ett bageri oxå där de bjöd på fika, gottgott!


Intervju med Tobias Larsson

- varför valde du Hotell och restaurangprogrammet?
Jag har alltid tyckt om att laga mat, jag tycker det är roligt med uppläggen och kulturen oxå.
Man lär sig något nytt varje gång!
- Har du alltid haft intresse för matlagning?
Ja, så länge jag kan minnas. Sen första gången jag fick hålla i en kniv.
- Hur ser din framtid ut om du får bestämma?
Såklart att öppna egen restaurang, bli framgångsrik och utveckla kulturen. och såklart blir så känd som det bara går. ;)
- Tycker du Hotell och restaurangprogrammet en bra utbildning?
Ja, mina lärare vill verkligen hjälpa oss så mycket som möjligt med jobb och kunskapen.
Och sen går jag ju på Skånes finaste och bästa restaurangskola. ;)
- Har du lärt dig mycket av denna utbildning?
Ja verkligen! Mycket mer än vad jag trodde.



Tack så mycket för du ställde upp på en intervju Tobbe Lilla, du är guld värd! :)
/ Petra


ägg är inte bara mat!

Idag testade jag på att göra mig en hemmagjord hårinpackning. Jag använde olivolja och ett ägg(gulan)
Jag hällde allt i en skål, tog inga mått utan gick helt på känslan.
allt nerhällt i skålen, så vispade jag om röran.
Sedan hällde jag i allt en påse, för det skulle bli lättare att smeta in allt i håret.
Klippte ett hål i ena kanten av påsen, smidigare att få med allt i håret.
Man trycker bara på påsen å allt kommer ner i håret. Och det blir lättare att kamma i håret, ända ner till topparna !
När jag smetat in allt i håret tog jag en fuktig handduk å linda runt huvudet !
Lät det verka i ca 30 min! :)

Ägg ; gör håret fylligt, mjukt och glansigt, samt innehåller ägg mkt proteiner som slitet hår tycker om ;P
Olivolja ; återfuktar och gör håret mjukt ! :D

första skoldagen efter vinterlovet!

Det va helt okej dag idag, roligt att träffa vännerna :)
Vi öppnar restaurangen på Tisdag den 24/1.
Vi 3:or serverar nu på fredagarna! :)

stylar om bloggen!

Detta lär ta några timmar för mig att fixa så ni vet!

Mitt omdöme om restaurangskolan i HBG

Deras lokal va stor och fin.
Deras meny såg bra ut.
Men maten och serveringen va inget vidare.
Dem var 3 st som serverade för 6 sällskap, det tar
man vanligtvis själv!
Vår skola är helt enkelt mycket bättre tycker jag personligen.
Förrätten va helt ok. Jag valde gravad lax på toast med hovmästarsås.
Det va lite snålt på tallriken, men annars var det gott.

Varmrätten så valde jag älgfilé och där blev jag riktigt besviken!
Maten va kall, och det är det värsta jag vet med varmrätter, det ska
verkligen inte vara kallt!!!
Så jag var verkligen inte nöjd med min mat och såklart var det bara
inte min mat som va kall, det va rätt många som var det..

Desserten måste jag säga var jättegod! Jag valde en Grapefruktcheesecake!
den fick faktiskt 10/10 av mig. Kan vara för att jag är en riktigt gottegris! :) haha.
På tåget påväg till HBG. Tim & Tobbe, lika stiliga som alltid! :)
Jag.
Bröd :) det var faktiskt gott!
Ludvig & Alex! :)
Klassen! :)
Lite av lokalen.
Min supergoda dessert! :)
Alex dessert tror jag det va. Tror det var Vaniljparfait :)
Tyvärr så glömde jag ta bild på min förrätt och varmrätt. Jag ber
så mycket om ursäkt!

chocolate chip cookies

förlåt för att jag inte bloggat på ett bra tag.. ska försöka ändra på mig.
såhär kommer ett recept på supergoda kakor :)
Enjoy!

Tillagning

25 stycken

100 g margarin (rumsvarmt)
0,5 dl socker
1 ägg
2 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g mörk blockchoklad
50 g hasselnötter

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. 

Arbeta margarin, socker och vaniljsocker med elvisp i en skål. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda mjöl, bakpulver och salt och tillsätt det.
Grovhacka blockchokladen och hasselnötterna. Rör ner dem i smeten. 

Rulla 25 bollar och lägg på plåt, tryck till dem. Grädda i mitten av ugnen i 11 minuter.
Låt kakorna svalna innan servering.

RSS 2.0