Klassiker!

Igår bakade jag igen, eller ja om man kan kalla det baka. Jag gjorde iallafall chokladbollar!
Enkelt, men gott.
Vad jag gjorde var att jag tog hackad sötmandel på vissa och kokos på vissa.

Recept:
100 g smör.
3 dl havregryn.
1 dl socker.
1 msk vaniljsocker.
2 msk kaffe.
2 msk kakao.



Baka och njut! :D

Kaka!

Idag har jag bakat lite, för att både fylla ut här och för att ha något att göra på min  lediga dag. Det är nämligen så att alla på både Rönneskolan och Valhall har fått studiedag idag då alla lärare är på utbildning om de nya gymnasieformerna som kommer startas i höst.
Så igår när jag var hemma hos en kompis satt jag och hjälpte henne lite med att hitta bakrecept så då satt vi och surfade på hemsidan recept.nu. Väldigt bra sida! Enkla recept.
Så då hittade vi bl.a. detta receptet.

http://www.recept.nu/1.313584/maud_onnermark/kakor_tartor/mjol/mandelknack_med_honung

Jag har då som sagt bakat det idag, och det var en helt ok kaka. Botten är typ en smördeg och glasyren blir som på en toscakaka.
I receptet, till glasyren står det man ska ha kakfyllning, jag hade inte med det. Men det kan ni ha om ni vill. Bestämmer ni själv.
Ta och prova denna kakan och kommentera sen vad just ni tyckte om det! :)

Uppdateringar.

Jag vet! Jag är jättedålig på att uppdatera! Känner hur mina lärare tänker "när ska den lille josephine ta och uppdatera, detta är faktiskt ett projektarbete".  Känner hur frustrationen växer mer och mer. Och sanningen är faktiskt den att jag var dag tänker att jag ska skriva något, men har varken idéer vad jag ska skriva eller ork till det. Men nu SKA jag ta tag i det. Och skriver det som faller in i mina små tankar. Okej, jag ska inte skriva vad jag gör privat. Jag kommer forsätta som jag gör.
Skriva om mat, och vad vi på Hotell och restaurangprogrammet gör. Där jag inte kommer gå kvar länge till. Jag tar ju snart studenten. Och då är tanken att denna bloggen skall fortsättas skrivas av någon annan som just nu går i tvåan. Vem det blir har jag ingen aning om.

Kan ju ta och berätta vad jag gjorde för hitte-på-mat här hemma idag, den var tydligt väldigt omtyckt. Jag fick i uppgift att handla av mamma, därav fick jag en handlelista. På den stod där diverse grejer och typ i mitten av listan stod där "middag".
"Jaha tänkte jag." Fick en uppgift till, att KOMMA på vad vi skulle äta idag och sen dessutom stå och laga den. Vilket jag inte har något emot. Men väl inne i affären med handlelistan i handen har jag hjärnsläpp och ingen som helst fantasi på den "middag"fronten. Så där står jag som ett fån och tänker för mig själv. Mamma sa hon ville ha wook. Men det var ju inte jag sugen på att laga. Men blev något i den stilen ändå.
Ingridienslistan lyder såhär:
Grön sparris.
Broccoli.
Champinjoner.
Purjolök.
Fläskkotletter (benfria)
Bacon
Jasminris
Créme Fraiche som är smaksatt med paprika och chili.

En massa olika ingridienser som blev ett konstigt hopkok.
Gjorde iallafall såhär:
Kokade sparris och broccoli tills dem fortfarande hade lite tuggmotstånd i sig.
Stekte purjolök (skivade upp den), sedan stekte jag champinjonerna (som jag också skivat) i samma stekpanna. Steket köttet (kotletterna, som jag också strimlat) och sen till sist men inte minst ha i baconen. Som jag dessutom skurit ner i mindre bitar.
Sedan ha ner creme fraichen, och låt stekas klart. Under tiden kan ni naturligtvis koka riset.
Kryddning bestämmer ni själva, men creme fraichen hade lite sting i sig. Så ta det lite lugnt med kryddningen. Det var ändå rätt gott att det inte blev för starkt. Jag använde de hederliga salt och svartpepper, jag tyckte det var det enda som behövdes.

Fick mycket beröm av det av mamma och pappa. Prova det! Kanske bara funkar här hemma. Men ett middagstips för dem som står i affären med handlelistan i handen med "middag" som en sak att handla!
Smaklig måltid.


En annan sak att berätta är att vi har nu öppnat restaurangen igen! Gjorde vi i tisdags och denna terminen fram till påsklovet, v.16 och undantaget gourmetafton har vi nu öppet fredagar också! Så ännu en chans att besöka oss, ser vi fram emot! Så nu har vi öppet från tis-fre.
Se till att boka i tid. :)
Och sist men inte minst. Finns fortfarande temakvällsbiljetter kvar, se till att komma ner till oss och boka just DIN biljett.

Håller på och jobba för fullt med min temakväll, Jamie " Den nakna kocken" Oliver som är först ut i år. Den 11 februari! Skulle göra mig glad om just DU kom dit!

Ha det så bra!
Jag ska förbättra mig med uppdateringen av bloggen, jag lovar.

Milkshake


fr.v. bananmilkshake. banan- och chokladsåsmilkshake. björnbärmilkshake.
( det ovanpå är krossad maräng).


I lördags fick jag ett rejält gottesug, så hade vi glass och banan hemma sen i fredags då jag fixade Marängswiss, så då kom jag på milkshake och hela familjen hade ju olika önskemål så det blev tre olika milkshakessorter (säg det tre gånger snabbt om ni kan!)
Milkshake är extremt enkelt att göra, iallafall min slags milkshake.
Banan:
Mixa banan tills det är bara mos kvar av bananerna, mixa ner glas till det blir en tjock massa och blanda sedan ner mjölk så den blir rinnig efter eget tycke, jag tycker de ska vara lite tjocka. Sen ifall ni inte tycker den är tillräckligt söt så ha i lite socker. (Det har alltid jag) Servera!
Banan- och chokladsåsmilkshake:
Eftersom ni redan har gjort bananmilkshaken så kan ni spara hälften och göra denna milkshaken.
Det är bara till att mixa ner chokladsås! Det krävs ganska mycket för att chokladsåssmaken ska träda fram.
Björnbärsmilkshake:
Det är lite mer jobb med denna men den är fortfarande enkel att göra, jag skulle ju göra marmelad i somras från vår björnbärsbuske men det har inte blivit av så nu ligger bara bären i frysen så nu tog jag tar i en liten del av dem.
Bären har ju kärnor i sig som är ganska jobbiga att äta och speciellt ha i milkshake därför ska ni först mixa det, häll i lite vatten så att mixern får tag i bären, det blir mycket finare mixat då. Sila sedan bärmixet så det återstår bara en puré av dem. Häll sedan purén tillbaka i mixern, lite i taget. Och gör precis som på de andra milkshakarna ( Fin svenska va?)
Björnbären, iallafall våra, är ganska sura så jag hade i socker i denna.

RSS 2.0