Milkshake


fr.v. bananmilkshake. banan- och chokladsåsmilkshake. björnbärmilkshake.
( det ovanpå är krossad maräng).


I lördags fick jag ett rejält gottesug, så hade vi glass och banan hemma sen i fredags då jag fixade Marängswiss, så då kom jag på milkshake och hela familjen hade ju olika önskemål så det blev tre olika milkshakessorter (säg det tre gånger snabbt om ni kan!)
Milkshake är extremt enkelt att göra, iallafall min slags milkshake.
Banan:
Mixa banan tills det är bara mos kvar av bananerna, mixa ner glas till det blir en tjock massa och blanda sedan ner mjölk så den blir rinnig efter eget tycke, jag tycker de ska vara lite tjocka. Sen ifall ni inte tycker den är tillräckligt söt så ha i lite socker. (Det har alltid jag) Servera!
Banan- och chokladsåsmilkshake:
Eftersom ni redan har gjort bananmilkshaken så kan ni spara hälften och göra denna milkshaken.
Det är bara till att mixa ner chokladsås! Det krävs ganska mycket för att chokladsåssmaken ska träda fram.
Björnbärsmilkshake:
Det är lite mer jobb med denna men den är fortfarande enkel att göra, jag skulle ju göra marmelad i somras från vår björnbärsbuske men det har inte blivit av så nu ligger bara bären i frysen så nu tog jag tar i en liten del av dem.
Bären har ju kärnor i sig som är ganska jobbiga att äta och speciellt ha i milkshake därför ska ni först mixa det, häll i lite vatten så att mixern får tag i bären, det blir mycket finare mixat då. Sila sedan bärmixet så det återstår bara en puré av dem. Häll sedan purén tillbaka i mixern, lite i taget. Och gör precis som på de andra milkshakarna ( Fin svenska va?)
Björnbären, iallafall våra, är ganska sura så jag hade i socker i denna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0