Recept - lättfrusen chokladtårta

12-14 portioner

Ingredienser:

300g mörk choklad av god kvalitet

150g osaltat smör

130g florsocker

8 äggulor

8 äggvitor

4 msk cointreau

 

Tillvägagångssätt:

Smält smör, choklad och cointreau på låg värme i vattenbad.

Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt.

Vänd ner de vispade äggulorna i chokladen.

Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dessa i den övriga smeten.

Häll smeten i portionsformar eller i en springform (24 cm ø)

Frys tårtan minst 8 timmar.

 

Servera genast, låt ej stå i rumstemperatur!

Om man vill kan man även göra en tunn biskvibotten och lägga den i botten på springformen.


Kommentarer
Postat av: Gun

det bästa bloggen nånsin! fortsätt så :)

2011-11-10 @ 10:07:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0