Kaffestugans riktigt goda bröd.

Kaffestugans solroskärnor- och linfröbröd:
1 L vatten
2 paket jäst
Salt efter smak
2 dl solroskärnor
2 dl linfrö
olja
½ liter graham
vetemjöl.
Tillvägagångssätt:
Blanda ihop alla ingridienser till en smidig deg. Låt degen jäsa 30-40 minuter........ forma det till två fina runda bröd eller eller fyra smala långa. Pensla dem med olja och strö över flingsalt. Låt dem jäsa till dubbel storlek. Sätt ugnen på 225 grader.......baka dem i 10 minuter. sänk värmen i ugnen till 175 grader och baka färdigt bröden tills de har en innertemperatur på 96 grader.
Såhär såg det ut när min lärare Mette gjorde detta brödet i torsdags förra veckan. Mette är dessutom den som kommit på brödet, hade tänkt intervjua henne lite om Kaffestugan om hon är så snäll att ställa upp på det.
:)
och glöm nu inte ringa och boka bord innan sommarlovet, det börjar ju närma sig till det ;)
och när du ändå är på restaurangskolan kan du ta en titt på Therese Klausers receptbok " Talangernas mat" som säljs för 140 kronor. Denna bok är ett projektarbete som Therese sysslat med nu i 3:an.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0