Storkök.

Storkök är en lektion som alla årskurs 2 elever har, man gör rätter i massmängder som man sedan packeterar och fryser in. Dessa lådor säljs sedan på restaurangens öppettider för alla som vill ha.
Idag gjorde jag rätten Ostfylld Pannbiff med potatisgratäng, grönpepparsås och grönsak.
Idag var även en dag då vi hade praktiska prov, i vanliga fall brukar man jobba två personer på varje rätt men idag, eftersom det var praktiskt prov så jobbar man helt individuellt. På ett sånt här prov får man en rätt och en tid då man ska vara färdig med sin rätt.
Rolig lektion, eftersom man får vara i köket. Och en av dem bästa sakerna som finns är ju att stå i köket, enligt mig iallafall :).
Här kommer recept på grönpepparsås, passa till vilken kötträtt som helst. Hoppas det smakar väl :).
GRÖNPEPPARSÅS
INGREDIENSER:
2,5 dl finhackad lök
4 msk krossade grönpeppar
0,5 dl konjak
2 dl vitvin
12 dl smakstark sky eller espagnole
6 dl grädde
Salt & Peppar
Toppredning av maizenamjöl
TILLVÄGAGÅNGSSÄTT:
Fräs den finhackade löken i lite margarin tillsammans med den krossade grönpepparen. Bränn av med konjak. Tillsätt vitvin och sky / espagnole.
Låt koka upp och koka i ca: 10 minuter. Tillsätt grädden och låt koka ytterligare i minst 25 minuter. Red av med en toppredning och smaksätt med salt och peppar. Sila såsen genom en chinoise. Tillsätt nya garnityr grönpeppar i såsen.
GRÖNPEPPARSÅS
INGREDIENSER:
2,5 dl finhackad lök
4 msk krossade grönpeppar
0,5 dl konjak
2 dl vitvin
12 dl smakstark sky eller espagnole
6 dl grädde
Salt & Peppar
Toppredning av maizenamjöl
TILLVÄGAGÅNGSSÄTT:
Fräs den finhackade löken i lite margarin tillsammans med den krossade grönpepparen. Bränn av med konjak. Tillsätt vitvin och sky / espagnole.
Låt koka upp och koka i ca: 10 minuter. Tillsätt grädden och låt koka ytterligare i minst 25 minuter. Red av med en toppredning och smaksätt med salt och peppar. Sila såsen genom en chinoise. Tillsätt nya garnityr grönpeppar i såsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0