4 augusti.

Här kommer ett litet recept på björnbärsmarmelad, jag ska själv göra det eftersom vi har en massa björnbär i frysen från i fjor och nu kommer det en massa ny bär så vi behöver göra något åt dem. Jag har inte hunnit prova receptet ännu, men det är säkert jättebra.
Passerad björnbärsmarmelad:
(Passerad är när man tar bort kärnorna ur bären.)
1500 g björnbär
800 g socker
1 citron, saften
1. Mixa bären i en mixer och passera dem genom en sikt.
2. Häll purén i en kastrull med socker och den pressade citronsaften.
3. Koka under noggran omrörning och skumma ytan med en matsked så marmeladen blir vacker. Pensla då och då insidan av kastrullen med en pensel doppad i kallt vatten för att undvika sockerkristaller.
4. Koka till 105 grader.
5. Häll genast upp i burkar. Sätt på locken med en gång och vänd burkarna upp och ner.
Kan användas till desserter och bakverk också, inte bara på mackan.
Kommer även ett recept på en dessert. Mycket enkel.
Wienernougat;
Ni tar nougat och mörk choklad och smälter, lika delar beroende hur mycket ni vill ha. Rostar mandelspån i ugnen, på 200 grader, tills mandeln har fått fin färg. Krossar mandeln och blandar ner lite i den smälta chokladen. Spritsar ut i pajskal som kan finnas att köpa annars är det bara till att göra egna. Sen strör man resterande av mandeln över chokladen. Ställ sedan in i kylen och låt stelna. Kan serveras bara såhär, eller ha lite grädde till. Hur man än vill!
Om där är några frågor är det bara att höra av sig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0