jobb x2
Idag har jag som sagt jobbat andra dagen på Margretertorps Gästgifvaregård. Det hände ungefär samma sak som igår - jag lade smörgåsbordet, fyllde på olika saker till smörgåsbordet så som gjorde nya grönsakblandningar till salladsbordet m.m.
Det var mindre att göra idag vilket innebar mindre stress - såklart. Men det är fortfarande lika roligt och spännande. Man lär sig nya saker hela tiden. Man är aldrig en full lärd kock eftersom det kommer nya och spännande recept och dylikt hela tiden.
Dagarna är normal långa denna gången, ca 8-9 timmar/dag. När jag jobbade på Gästgifvaregården i påsk samlade jag på mig ca 10-12 timmar / dag. Som kock har man aldrig en fast tid, man jobbar så länge det behövs.
Att bli en framgångsrik kock är min dröm och att redan nu fått ett jobb på ett så fint ställe som Margretetorps Gästgifvaregård har jag fortfarande inte smält - trots att det var månader sen jag gjorde min praktik där.
Vad det gäller här hemma så var det första gången i år som jag grillade.
Det blev en marinerad flintastek med klyftpotatis och grönpepparsås. Inget märkvärdigt med det eftersom jag köpte flintasteken färdigmarinerad så det var bara att slänga på den på grillen. Och såsen var knorr och potatisen bara sätts in i ugnen - enklare kan det inte bli.
Även en kock fuskar ibland. :)
Kommentarer
Trackback