Måndag.
BUDAPESTRULLE
Ingredienser:
6 äggvitor
3 dl socker
100g hasselnötter
2 msk potatismjöl
½ msk vanillinsocker
Fyllning:
3 dl vispgrädde
Mandarinklyftor
2 blad gelatin
Tillvägagångssätt:
Vispa äggvitorna hårt och tillsätt sockret mot slutet av vispningen. Mal nötterna och blanda upp potatismjölet och vanillinsockret med nötterna. Vänd sedan försiktigt ned nötterna i marängen. Fyll smeten i en spritspåse och spritsa ut smeten i långa längder tätt intill varandra på ett smort bakplåtspapper.
Baka av i 175 gradig varm ugn i 15-20 minuter. Låt kakan kallna innan fyllningen läggs på och kakan rullas ihop som en rulltårta. Servera med florsocker strödd ovanpå och ev. smält choklad ovanpå.
Idag har det bara varit en prep dag inför onsdag, då det är sista dagen i restaurangen för denna terminen. Och även den sista gången på denna restaurangskolan, då på onsdag.
Eftersom det är nationella prov i matte på onsdag, måste vi förbereda rätt mycket så vi inte sitter i skiten på onsdag morgon efter provet.