Smarrig kötträtt!

Boeuf bourguignonne
Boeuf bourguignonne
Ingredienser:
1 kg grytbitar av nötkött
12 st. charlottenlökar
15 st. medelstora champinjoner
7 dl sky
4 dl rödvin
2 st. lagerblad
150 g strimlat bacon
Smör
Salt & peppar
Ev. en liten nypa timjan
Toppredning av arrowrot eller maizena
Tillvägagångssätt:
Stek det i 2 x 2 cm skurna köttet i en het panna. Salta och peppra under stekning. Tag upp köttet i en gryta och bryn de hela charlottenlökarna och de delade champinjoner i stekpannan. Deglacera pannan.
Koka upp kött, lök, champinjoner, sky och rödvin, skumma. Tillsätt lagerblad och ev. timjan. Låt koka tills köttet är mört. Red av med en toppredning och smaka av grytan med mer kryddor, rödvin etc. Servera grytan med de hårt stekta baconstrimlorna och hackad persilja rikligt överströdd.
God kötträtt, som kan serveras till det mesta. Potatis, pasta till exempel. Passar både till vardag och lyxet. :)
Smaklig måltid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0