Baka!
Här kommer ett härligt recept. Det finns många namn på det, men jag brukar säga kärleksmums eller moccarutor.
Ingridienser:
150g margarin
1 ½ dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
4 ½ dl mjöl
2 msk kakao
2 ½ tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
glasyr:
4 dl florsocker
3 msk smält margarin
4 msk kallt kaffe
1 msk kakao
2 ½ tsk vaniljsocker
garnering:
kakao/strössel eller vad man än vill ha på.
tillvägagångssätt:
1. Sätt ugnen på 200 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper.
2. Smält margarinet, häll i mjölken och ställ åt sidan.
3. Vispa ägen och sockret poröst. Blanda alla torra ingridienser och sikta ner i äggsmeten. Rör om.
4. Tillsätt margarin och mjölk blandningen och rör om. Häll smeten i långpanna och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min.
5 Blanda ihop ingridienserna till glasyren. Och när kakan är färdig bre ut glasyren över kakan och garnera med vad du vill.
Vad jag brukar göra med denna kakan så den blir extra god är att köpa blockchoklad och bryta i sönder det och lägga i långpannan när ni häll i smeten i den, då smälter chokladen under gräddningen och det blir sjukt gott!
Ingridienser:
150g margarin
1 ½ dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
4 ½ dl mjöl
2 msk kakao
2 ½ tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
glasyr:
4 dl florsocker
3 msk smält margarin
4 msk kallt kaffe
1 msk kakao
2 ½ tsk vaniljsocker
garnering:
kakao/strössel eller vad man än vill ha på.
tillvägagångssätt:
1. Sätt ugnen på 200 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper.
2. Smält margarinet, häll i mjölken och ställ åt sidan.
3. Vispa ägen och sockret poröst. Blanda alla torra ingridienser och sikta ner i äggsmeten. Rör om.
4. Tillsätt margarin och mjölk blandningen och rör om. Häll smeten i långpanna och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min.
5 Blanda ihop ingridienserna till glasyren. Och när kakan är färdig bre ut glasyren över kakan och garnera med vad du vill.
Vad jag brukar göra med denna kakan så den blir extra god är att köpa blockchoklad och bryta i sönder det och lägga i långpannan när ni häll i smeten i den, då smälter chokladen under gräddningen och det blir sjukt gott!
Kommentarer
Trackback