introduktion lärare: Örjan Ullberg.
Jag är nu är inne på min elfte termin som lärare
Varför valde du att bli lärare?
Efter att ha arbetat inom restaurangbranchen i hela mitt liv så tyckte jag att det var dax att dela med mig av mina kunskaper. Förutom det hade tanken med att utbilda mig till lärare växt fram under ett par års tid. Arbetet som lärare på restaurangskolan ger mig chansen att hålla på med två saker som jag tycker om undervisa och dessutom driva restaurang.
Hur ser din karriär ut?
Kommer ifrån början från Stockholm där jag gick restaurangskolan (samma som kollegan Pelle) med inriktning kök och därefter som kock på restaurang Riche. Men med tiden så ändrades min karriär och jag gick över till servis, bar och senare till restaurangchef och krögare. Efter det att jag hade gjort min militärservice (i Luleå!?) så började jag att fundera på ett liv någon annanstans och med tanke på att man vissa månader levde till större delen utan dagsljus och med x antal meter snö...Ett minne därifrån var att vi stod ute och lagade mat när det var 26 grader kallt och 2 meter snö.
Så jag åkte till Schweiz och vidareutbildade mig inom Hotel Management i Montreux, efter det följde praktik och senare arbete i de Schweiziska alperna, mer snö men på helt andra premiser, skidåkning. Det kan vara en utav de saker jag kan sakna med att bo i Skåne men å andra sidan så har vi havet och allt som det innebär. Har även under min karriär arbetat en kortare period i Tunisien som vinkypare, servitör i Nya Zeeland och var under 1 års tid även restaurangchef i London. Har även haft ett radioprogram på radio Stella och hållit i div. Dryckesprovningar.
Vad är ditt mål?
Se till av vi utbildar servitörer och kockar med hög kvalitet.
Vad gör dig glad?
När jag ser att eleverna har tagit till sig kunskap och använder den på rätt sätt och när det går bra för de föredetta eleverna i sitt professionella liv.
Så, nu har ni fått lära känna lärarna här på restaurangskolan lite mer.