21/9.

I helgen gjorde jag en paj. Och utan att skryta, vilket det kommer låta som, så var den riktigt god.
Tänkte därför dela med mig av pajen, det är en äppelpaj. Och jag skriver först grundreceptet och sedan efter vad jag gjorde för att göra pajen på mitt sätt.
Bara ta äpplen och klyfta i lite större bitar, utan skall och kärnhus då givetvis.
Gör smeten:
125 g smält smör
1 ½ dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Till en paj gör jag dubbelsats, Smuldegen är riktigt god när det blivit gräddad.  smula över äppleklyftorna.
Ugnen ska stå på 200 grader och pajen skall vara inne i ca 30 minuter.
På mitt vis tar ni i havregryn och kanel i smuldegen. Sen när ni smulat den över äpplena tar ni antingen råsocker eller pärlsocker ovanför det.
Servera till en klick grädde eller vaniljsås.
Riktigt gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0