13 september 2010.

Tänkte bara berätta lite vad som händer för min del.
om ca 1 ½ vecka kommer jag arrangera förrätt och dessert på ett bröllop. Ett bröllop för ca 60 pers.
Det är jäkligt roligt, men kräver mycket tid och koncentration. Men rekommenderar definitivt att man ska prova på detta när man känner att man har tillräckligt med kunskap och motivation till det.
Jag har även fixat serveringspersonalen, vilka är 3 stycken klasskamrater som är så snälla och ställer upp på detta.
Under denna vecka kommer jag i princip vara helt upptagen med detta, det skall göras knäckkorgar till desserten, det ska handlas det ska göras en massa. Men som sagt, tycker det är roligt.
I helgen kommer jag göra dem sista knäckkorgarna till desserten, kommer även kula glass. Grejen är den att man vill vara så mycket förbered som möjligt, just för att man bokstavligt talat inte ska sitta i skiten under servering.
Menyn kommer se ut såhär:
Färskostfylld laxrulad.
(Varmrätt från cateringfirma, bl.a. flärskfilé).
Knäckkorg med vaniljglass och blandade frukter och bär.

Det är väldigt enkla rätter som inte kostar så väldans mycket heller.
Förrätten är kallrökt lax som man rullar så det blir till en liten korg, sedan har man färskos, t.ex. philadelphiaost, som man blandad ner mixade örter i. - Så den blir riktigt grön. Bara ta någon olja och mixa med örterna, vilka som helst. I med lite salt och peppar.
Till detta serveras en enkel sallad, men en dressing om man vill det.
 
Desserten är det lite mer jobb med, knäckkorgarna är gjorda på socker, smör, glykos, mjöl och mandel. Som man blandar till en smet - bakar av i ugn och sedan formar till önskade korgar. Glykosen gör så att korgarna stelnar snabbt och håller formen. (Recept kommer senare)
Sen är det då bara vanlig vaniljglass till och lite blandade frukter.
Har även gjort chokladgarnityrer till så där kommer lite mer färg på tallriken + choklad är aldrig fel!

Så det är vad jag sysslar med nu för det mesta. Rätt mycket att göra - tallrikar ska kollas, ska gå igenom vad som ska göras på den stora dagen, allt till maten ska vara förberett o.s.v.

Som jag tidigare har skrivit så ger hotell och restaurangprogrammet stora möjligheter till jobb. Inte bara efter utbildningen men även under. Jag går sista året på Ängelholms restaurangprogram och har redan jobbat på diverse olika ställen.
I och för sig känner jag dessa som ska gifta sig, men ändå. Det ger ändå erfarenheter. Och det droppar in lite då och då förfrågningar till lärarna om människor som vill ha hjälp på deras kalas o.s.v, då frågar lärarna om där är någon som vill jobba, och om man då får just det jobbet är det ju kul för en.
Och det är ju inte bara erfarenheter man tjänar, utan pengar med. Man jobbar ju inte gratis. ;)


Kommer uppdatera mer senare i veckan om hur det går, kanske kommer upp lite bilder på knäckkorgar och dess recept också. :)



Annars så glöm inte komma och ät på våra luncher! Har öppet tis-tors, varje vecka. Bara ring och boka bord! 0431-402611.
Annars om ni inte har tid att sitta ner i vår fina restaurang kom inte och köp lite frysmat, årets tvåor lagar frysmat varje måndag!

Hade bra!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0