recept på minibiskvier (Petra Bloggar)
Hej Hallo!

I lördags så bakade jag och min syster riktigt goda
kakor. Så jag tänkte va snäll och dela med mig av
receptet! :)
Ingredienser:
ca 30 st
Bottnar:
100 g sötmandel
1 ½ dl strösocker
1-2 äggvitor
Smörkräm:
100 g rumsvarmt smör
1 ½ dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
2-3 tsk kakao
Garnering:
125 g mörk choklad
Gör såhär!
- Börja med bottnarna: Sätt ugnen på 175 grader. Skålla, skala och mal sötmandeln. Blanda mandeln med sockret.
- vispa äggvitorna till ett hårt skum, (du ska kunna vända skålen uppochner utan att något spiller ut). Sedan vänder du ner mandelblandingen i skummet.
- Klicka ut mandelsmeten till ca 30 små, runda bottnar på en bakpappersklädd plåt.
- Grädda bottnarna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem kallna på galler.
- Gör krämen: Rör smör med florsocker, äggula, vaniljsocker och kakao till en jämn kräm.
- Bred chokladsmörkrämen lite toppigt på undersidan av bottnarna. Låt kakorna stå kallt en stund. Ställ dem gärna inne i fryen.
- Smält blockchokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn. Doppa kakorna hastigt i chokladen så att krämen täcks helt. Låt kakorna stå kallt tills de ska serveras!

Kommentarer
Trackback